Deze website is een initiatief van unizo

Partners

 

Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat.
Ga naar de website van Agentschap Innoveren en Ondernemen

  Handmade slaat aan. De virtuele wereld doet mensen snakken naar echte, tastbare producten.  'Hands on Design' in Design museum Gent brengt dit najaar makers, designers en bedrijven samen om producten te creëren die de meerwaarde en de gevoelswaarde van dat gewaardeerde handwerk in zich hebben. 
Ga naar de website van Design Museum Gent

  WOOD.BE is dé kennispartner bij uitstek voor ondernemingen in de hout- en meubelindustrie. Een kenniscentrum voor integrale innovatie van product, proces, dienst en business model, maar ook een one-stop-shop voor alle vragen over technologie, innovatie, certificatie, normalisatie, testen, veiligheid … op maat van uw onderneming. 
Ga naar de website van Wood

  SYNTRA Midden-Vlaanderen is voor huidige en toekomstige ondernemers en hun medewerkers hét expertisecentrum voor talent- en competentieontwikkeling. Ze pakken uit met de nieuwste opleidingstechnieken en zijn dé pionier in duale opleidingsvormen. De docenten zijn stuk voor stuk mensen uit de praktijk. Want van wie kan je een vak beter leren dan van iemand met ervaring in de sector?
Ga naar de website van Syntra Midden-Vlaanderen

  Het is geen toeval dat Gent het toneel wordt van Maker City. Maken en Gent zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het stedelijke weefsel stimuleert samenwerking en creativiteit. Zo blijft 20% van de Gentse werkgelegenheid in de maakindustrie die stilaan haar weg terug vindt naar de binnenstad. Stad Gent besteedt al langer aandacht aan de maakindustrie. Dat doen we met initiatieven als het co-creatietraject Bedrijventerrein van de Toekomst waarin vastgoedbeheerders, investeerders en bedrijven samenwerken. Maar we besteden ook aandacht aan de ondernemende Makers zelf. Die kunnen met al hun vragen terecht bij het Ondersteunpunt Ondernemers Gent. Het platform Ministry of Makers zorgt dan weer voor de brug tussen de creatieven, de Makers en de bedrijven. Door creatief talent in contact te brengen met andere sectoren, kennisinstellingen en besturen ontstaat een speelveld waar mensen elkaar kennen en vertrouwen.
Ga naar de website van Gent Onderneemt
  Design Vlaanderen
Ga naar de website van Design Vlaanderen
 

De Provincie is een verkozen streekbestuur. Als toekomstgerichte organisatie werken we in nauwe samenwerking met andere partners aan een innovatief, creatief en duurzaam Oost-Vlaanderen.

Ga naar de website van Provincie Oost-Vlaanderen

Logo Nieuwsblad partner De Makers  

Het Nieuwsblad is de snelst groeiende krant van het land. Dagelijks bereiken we meer dan één miljoen lezers in Vlaanderen met onze krant, en nog eens meer dan 500.000 via onze site. Het Nieuwsblad heeft een duidelijke identiteit met drie pijlers: Nieuws, Regio en Sport.

Ga naar de website van Het Nieuwsblad

Logo Gamma Sponsor De Makers  

GAMMA is de grootste DHZ-zaak in de Benelux en volgt de makers community op de voet. Onze winkels zijn de ideale bestemming voor elke maker die materiaal nodig heeft voor zijn/haar project.

Ga naar de website van Gamma