Deze website is een initiatief van unizo

wolvis

Na haar studies ging architecte Griet Depoorter mode studeren in DKO in Sint-Niklaas en vatte ze haar tienerpassie voor het breien terug op. In 2012 kocht ze haar eerste breimachine. In 2013 startte ze het breigoedlabel wolvis op. Na veel experimenteren verscheen eind 2013 de eerste wolviscollectie: sjaals in geometrische patronen met zorgvuldig uitgekozen kleuren die haar achtergrond als architecte verraden. Wolvis is ondertussen uitgegroeid tot een duurzaam breigoedlabel dat blijft experimenteren met kleur en patronen. Alle sjaals worden met veel oog voor kwaliteit en detail 100% in België geproduceerd.

Voor Maker City stelt Griet haar atelier in de Forelstraat open. Op hetzelfde adres is ook het architectuurbureau Tim Peeters Architecten ondergebracht. De gelijkvloerse ruimte is voor beide ateliers een uitbreiding: ze doet dienst als vergaderruimte, maquette atelier, tijdelijke pop-up winkel, etalage en tentoonstellingsruimte.

Tijdens Maker City wordt het een open experimentenkabinet waar een edelsmid en een textielontwerper onderzoeken hoe ze elkaar kunnen beïnvloeden.

Locatie op Maker City
wolvis
Forelstraat 120
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Griet Depoorter
wolvis
Forelstraat 120
9000 gent
+32477643358

Meer makers op deze locatie

 
Edelsmid - ontwerper