Deze website is een initiatief van unizo

Tradewinds

Tradewinds is het atelier van Jean-Pierre Galeyn. Samen met zijn ervaren medewerkers ontwikkelt hij producten voor het buitenleven die hij produceert en verdeelt over de hele wereld.

Hun voornaamste drijfveer is het teruggeven van vorm en functie aan voorwerpen die hun eigenheid verloren door massaproductie. Kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek staan daarbij centraal. Aan de basis ligt een positieve nostalgie: door ambacht te verenigen met hedendaagse technologieën worden nieuwe en unieke producten ontwikkeld, zonder hun oorspronkelijke karakter te verliezen. Het hele productieproces, van vormgeving tot afwerking, gebeurt in-house. De kleinschaligheid van de handmatige productie zorgt voor een sterke band tussen ateliermedewerkers en het product. Dit resulteert in een onberispelijke kwaliteit en afwerking, gecertificeerd door het Handmade in Belgium-label. Zo kunnen klanten sinds 1995 wereldwijd genieten van de authentieke Tradewinds-producten.

Op Maker City kampeert Tradewinds aan het Appelbrugje. Met hun unieke shelters bieden ze onderdak én licht aan andere Makers.

Locatie op Maker City
Appelbrugje
Jan Breydelstraat
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Jean-Pierre Galeyn
Tradewinds
De Pintelaan 331
9000 Gent
+32 9 375 25 05