Deze website is een initiatief van unizo

Atelier Mestdagh

Atelier Mestdagh

Het Atelier Mestdagh is het oudste glazeniersatelier in Vlaanderen, opgericht in 1947 door Albert Mestdagh. Het is nog het enige atelier met roots in de Neogotiek. Toch ontbreekt het er niet aan vernieuwde creativiteit en innovatie.

De traditionele manier van restaureren heeft ondertussen plaats geruimd voor een hedendaagse en academisch gestuurde aanpak. Het creëren van nieuw glas-in-lood kent vele stijlen: van klassiek tot zeer modern. Traditie en vernieuwing zijn nauw verweven in het atelier, waarbij het beste van beide wordt gecombineerd met hoogstaand vakmanschap en wetenschappelijke studie.

Al drie generaties lang beoefenen ze bij Atelier Mestdagh met trots het glazeniersambacht. Ze geloven er rotsvast in dat glasramen gelukkig maken. De speling van het steeds wisselend licht in die kleurenpracht van het vibrerend mondgeblazen glas maakt glas-in-lood tot een unieke kunstvorm. Wie vergeten is hoe betoverend en verstillend glas-in-lood kan zijn, kan er zich zelf aan verwonderen tijdens Maker City.

Locatie op Maker City
Atelier Mestdagh
Koolsteeg 22
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Katrien Mestdagh
Atelier Mestdagh
Koolsteeg 22
9000 Gent
09/223.41.29