Deze website is een initiatief van unizo

Market of Futures (Oude Vismijn)

De Market of Futures is een totaalbeleving met focus op de toekomst van maken. Als bezoeker maak je op een actieve manier kennis met Belgische Makers, hun producten en verhalen.

Elk bedrijf is zorgvuldig geselecteerd omwille van zijn innovatief business model, vernieuwend product, innovatieve grondstof of circulair model. Aan de hand van 5 toekomstbeelden maak je kennis met hoe de toekomst van maken eruitziet.

In de drie verschillende hallen van de Oude Vismijn leer je de makers en hun producten telkens op een andere manier kennen. Zo maak je kennis met hun verhalen op het plein, word je uitgedaagd om te proeven, mee na te denken of te participeren op de markt en kan je de producten van morgen aankopen in de shop waar de verkopers van ONBETAALBAAR je uitdagen na te denken over de waarde van een object.

>> Bekijk alle locaties >>
 

Adres: 
Oude Vismijn
Rekelingestraat 5
9000 Gent
België

Makers in Market of Futures (Oude Vismijn)

 
Medicatie Coaching
 
 
Open Platform voor Sociale Robots
 
Producent designbeton
 
Kinderkleding
 
Bouwers van 3D printers
 
Productontwikkelaars
 
Producent van dagvers gesneden groenten
 
Time traveler
 
Producent ecologische wasmiddelen
 
Meubeldesigner & Meubelmaker
 
Persoonsbeveiliging
 
Artistiek maker van draagbare en ondraagbare objecten

Er is meer te beleven in de Oude Vismijn

ONBETAALBAAR

ONBETAALBAAR toont wat ze van jouw voorwerp gemaakt hebben. Alles is te koop volgens het principe van vraag en aanbod. Ze laten zich dan ook erg graag OPLICHTEN.

Foodmarkt

Proef hier de voeding van morgen en ontdek de ondernemers die het produceren.

Doe mee-sessies

Benieuwd om kennis te maken met de makers en hun verhalen? Doe dan mee aan één van de vele sessies zoals wildplukwandelingen, marktonderzoeken, lezingen, workshops …

Winkelen

De inkomhal van de Oude Vismijn wordt ingericht als conceptstore/pop-up store waar enkel Belgische producten met een verhaal te koop worden aangeboden.

Wandelingen

Een echte Gentse stadsgids neemt je mee langs de meest bijzondere plekjes en makers in de stad.

Meer info

Ontdek ook de andere locaties

Hands on Design Design museum Gent

Ambacht leek tot voor kort een oud, beladen woord, maar is vandaag overal. Hands on Design brengt makers, designers en bedrijven samen in het Design museum Gent.

Guerrilla Make Street

Makers tonen hun skills op openbare plaatsen in het centrum van de stad. Het publiek wordt uitgenodigd de werf te betreden en het maakproces mee te volgen.

Ateliers en Pop-ups in Gent

Makers en nieuwe maakplekken openen de deuren en verrassen je met hun skills. Je ontdekt er ook gastmakers die met Gentse makers in co-creatie gaan.